Gulliver DMC dobio sigurnosne oznake Safe Stay in Croatia i Safe Travels

25/02/2021

Hrvatska sigurna destinacija i u 2021.

(Dubrovnik, 25. veljače  2021.) Nakon što su na danas održanoj konferenciji za medije ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić predstavili projekt Safe stay in Croatia, Gulliver DMC je već dobio sigurnosnu oznaku. 

Projekt Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite, tako Hrvatska i u 2021. godini nastavlja raditi na percepciji sigurne destinacije kakvu je zbog dobrih epidemioloških prilika imala prošle godine. 

Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, koju Hrvatska nosi od početka pandemije COVID-19, osmišljena je nacionalna sigurnosna oznaka pod nazivom Safe stay in Croatia. Oznaka je važan element u predstavljanju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, koja primjenjuje sigurnosne i zdravstvene protokole te radi na procijepljenost turističkih djelatnika, ali i u pojedinačnom predstavljanju poslovnih subjekata. U Gulliver DMC-ju smo oznaku prepoznali kao važan doprinos našem poslovanju za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

Podsjetimo da je Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) 2020. kreiralo oznaku Safe travels za sigurna putovanja na svjetskoj razini, kako bi putnici lakše identificirali destinacije i tvrtke koje su usvojile svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite, a Gulliver DMC ju je dobio zajedno oznakom Safe Stay in Croatia.