Hrvatska na još jednoj listi top destinacija

25/08/2021

Travel Daily News odabrao najinspirativnije destinacije u 2021.

(Dubrovnik, 25. kolovoza 2021.) Traveldailynews.com, specijalizirani američki portal za putovanja, objavio je listu 10 inspirativnih destinacija za putovanja koja se moraju posjetiti u 2021. godini.

 

Na listi svjetskih destinacija i zemalja za koje u članku kažu kako ne treba sanjariti da ćemo ih «posjetiti jednog dana» već «konačno reći da» i posjetiti ih, pored Hrvatske nalaze se New York, Skandinavija, Rusija, Japan, Grčka, Turska, Južna Afrika, Italija i Francuska.

 

Hrvatska je na petom mjestu opisana kao prelijepa destinacija sa stotinama otoka, prekrasnih kulturnih gradova, očuvanom prirodom, slikovitim lukama te preko 2500 sunčanih sati godišnje. Kao veliku prednost ističu jako dobru prometnu povezanost. Posebno su spomenuti lokaliteti na kojima je snimana iznimno popularna serija „Igra prijestolja“: Arboretum Trsteno (the Garden of Red Keep), Dubrovačke gradske zidine King’s Landing City Walls) i tvrđava Klis (the City of Meereen).

 

Ako dolazite u Dubrovnik i okolicu, predlažemo da odsjednete u nekoj od predivnih vila, upotpunite vaše iskustvo ekskluzivnim i jedinstvenim doživljajima ili se otisnete na pučinu luksuznim brodom za istraživanje nekih od najljepših i najudaljenijih dijelova jadranske obale.

 

«Recite da» i posjetite Hrvatsku!