Partnerstvo na projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti

18/08/2022

Partnerstvo Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik i Gulliver DMC-ja

(Dubrovnik, 18. kolovoza 2022.) Projekt Obrazovanjem do jednakih mogućnosti čiji je nositelj Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik započeo je ranije ove godine. U ovom projektu sudjeluje nekoliko partnera s ciljem smanjena diskriminacije osoba s invaliditetom kod zaposlenja i jačanja konkurentnosti osoba s invaliditetom prilikom zapošljavanja u ugostiteljstvu i turizmu kroz niz aktivnosti, uključujući i stvaranje i provođenje neformalnog programa obrazovanja kako bi se povećala konkurentnost osoba s invaliditetom na tržištu rada. Jedan od partnera na projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti je i Gulliver DMC.

Gulliver DMC jedan je od najvažnijih pružatelja usluga u turizmu i ugostiteljstvu na lokalnoj razini. U ovom projektu pruža praktično iskustvo i osobe koje će sudjelovati u usavršavanjima, a svojim će kompetencija i vještinama doprinijeti razvoju programa i usluga za ciljne skupine u projektu.

Kroz projektne aktivnosti projekta Obrazovanjem do jednakih mogućnosti radi se na promociji pristupa tržištu rada kroz socijalnu podršku te podizanjem svijesti o problematici osoba s invaliditetom u projektu kroz javne tribine i okrugle stolove i druge aktivnosti. Isto tako, provedbom aktivnosti s osobama s invaliditetom postiže se smanjenje diskriminacije i kvalitetnije prepoznavanje potreba i mogućnosti osoba s invaliditetom, podižući razinu društvene odgovornosti i pružajući primjer dobre prakse.

Projekt Obrazovanjem do jednakih mogućnosti želi doprinijeti poboljšanju pristupa osoba s invaliditetom tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz izradu i provedbu neformalnih programa obrazovanja te osposobljavanje stručnjaka za rad s osobama s invaliditetom. Projekt je 85% financiran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Detaljnije informacije o projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti možete pronaći na sljedećim poveznicama:

IG https://www.instagram.com/projekt_odjm/
FB https://www.facebook.com/ProjektODJM