Siguran odmor i uživanje u ljepotama Hrvatske

28/05/2021

Budimo odgovorni, putujmo odgovorno

(Dubrovnik, 28. svibnja  2021.) Planirate li vaš odmor i putovanje u Hrvatsku, donosimo vam pregled najvažnijih informacija za poštivanje važećih zdravstvenih i sigurnosnih smjernica kako biste zaštitili sebe i druge.

Kako biste ušli u Hrvatsku i sigurno uživali u njenim ljepotama, nužno je ispuniti jedan od pet uvjeta:

  • Negativan nalaz PCR ili brzog antigenskog testa - BAT, ne stariji od 48h. (Svi predočeni testovi u svrhu ulaska u Republiku Hrvatsku moraju biti sa zajedničke liste brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske Unije.)
  • Potvrda o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. 
  • Potvrda da ste preboljeli SARS-COV-2 prije više od 11 dana, te prije manje od 180 dana. 
  • Potvrda da ste preboljeli SARS-COV-2 te se cijepili s jednom dozom cjepiva prije više od 11 dana, te prije manje od 180 dana.
  • Samoizolacija po dolasku do dospijeća negativnog rezultata testa kojim ćete se testirati nakon ulaska u Hrvatsku.

Djeca mlađa od sedam godina izuzeta su od obveze ispunjavanja navedenih uvjeta ako roditelji ili skrbnici u pratnji zadovoljavaju iste.

Ako dolazite iz države koja ni je članica EU, potrebno je predočiti i potvrdu o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili o unajmljenom plovilu ili potvrdu vlasništva kuće ili plovila u Republici Hrvatskoj.

Pored navedenog, stranica COVID info Hrvatske turističke zajednice donosi pregled svih važnih pitanja i odgovora poput onih o jednostavnijem procesu prelaska granice putem mrežnog obrazac EnterCroatia, što je s putnicima u tranzitu, kako funkcionira prijevoz u Hrvatskoj, jesu li hoteli, restorani i plaže u Hrvatskoj otvoreni, što trebate učiniti ako se zarazite...

Za sve pravodobne i točne informacije o koronavirusu, aktualnim epidemiološkim mjerama i situaciji u Hrvatskoj, na raspolaganju su vam i sljedeći linkovi: 
Službena stranica Vlade Republike Hrvatske: www.koronavirus.hr
Interaktivna karta Hrvatske udruga turizma s označenim aktivnim slučajevima zaraze: www.croatiacovid19.info

Želimo vam ugodan i siguran boravak u Hrvatskoj!